Izmantojot šo vienkāršo recepti, no 500 g maltas gaļas var pagatavot gandrīz 1 kg kotlešu.
Nav daudz maltas gaļas, bet mājiniekiem ļoti gribas kotletes? Ir izeja, un jums noteikti nevajadzēs pievienot maizi vai miltus.
Kas jums būs nepieciešams:
Maltā gaļa – 500 g
Kartupeļi – 500 g
Sīpoli – 130 g (1/2 sīpola)
Sāls
Pipari
Ķiploki
Paprika – pēc garšas
Eļļa
Lauru lapas
Kā pagatavot kotletes “Ekonomika”
Maltajai gaļai pievieno sarīvētus jēlus kartupeļus un pusi sīpola. Visu labi samaisa, pievieno garšvielas un ķiplokus un vēlreiz samaisa.
Lasi vēl: 5 iemesli, kāpēc sporta apģērbs vienmēr jāmazgā atsevišķi
Ar mitrām rokām veido kotletes. Uzkarsē pannu, ieeļļo tajā augu eļļu un izkārto kotletes. Kotletes cep 2-3 minūtes no katras puses zem vāka.
Pēc tam apceptās kotletes ievieto katliņā un pievieno vienu glāzi ūdens. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, ūdenim pievieno lauru lapu, piparu graudiņus – pēc vajadzības. Pēc tam samazina uguni līdz minimumam, pārklāj ar vāku un sautē kotletes vēl 15 minūtes, līdz tās ir gatavas.